Barion Pixel

Kerti térelválasztó

A modern kertépítészet egyik alapvető eleme a kerti térelválasztó, ami persze nem csak térelválasztásra való. Habár rengeteg alternatívája van a porfestett alumínium és COR-TEN acél kültéri térelválasztó paneleknek, eláruljuk miért jár jobban az általunk készített termékekkel.

Térelválasztó kertbe – miért jó?

Ahogy a lakáson belül is használunk térelválasztó falakat, úgy a kertben is szükség lehet a rendelkezésre álló tér tagolására. Ez esztétikai szempontok miatt és funkcionális okokból is megtörténhet. Íme néhány indok a kert térelválasztó használatára:

  • Élelmiszertermelés leválasztása. Ha kertjében termel zöldségeket, gyümölcsöket, esetleg komposztálja a szerves hulladékot, úgy érdemes leválasztani a kert ezen részét a pihenésre szolgáló területről.
  • Állattartás a kertben. Amennyiben háziállatot vagy haszonállatot tart a kertjében, úgy szükség lehet a nekik szánt rész elkerítésére. Az állat fajtájától függően elegendő lehet egy alacsonyabb kerti térelválasztó is.
  • Intim zóna. Amennyiben a kerítés nem szolgál elegendő intimszférával, de szeretné önfeledten élvezni a kertben töltött időt, úgy a kerti térelválasztó jó megoldás lehet a kíváncsi tekintetek kivédésére.
  • Nagy kert tagolása. Ha nagy alapterületű kerthelyiséggel rendelkezik, úgy praktikus lehet különböző kerti térelválasztókkal tagolni a területet. Ezáltal sokkal esztétikusabbá és kihasználhatóbbá téve a kertet.

Persze a különböző paneleket akár terasz térelválasztóként is használhatja. Ez főleg a nagyobb alapterületű teraszokon és erkélyeken lehet érdekes megoldás.

Térelválasztó ötletekkel segítünk megtalálni az ideális megoldást

Ha kültéri térelválasztásról van szó, akkor számtalan megoldás létezik. Használhatunk erre kerítés elemeket, drótkerítést, sövényt, futtatott növényeket, virágládákat, sziklákat vagy bizonyos esetekben kerti bútorokat is. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, de sok esetben az egyéni preferencia és a felmerült ötletek döntik el a végső megoldást.

Összeszedtük, hogy mit kell tudnia a különböző kerti térelválasztó megoldásokról.

Kerítés elemek

Könnyen beszerezhető, gyorsan telepíthető
Drága
Nem egyedi, bármelyik barkácsboltban beszerezhető
Ápolni kell: ha fa, akkor lakkozni; ha fém, akkor festeni

Drótkerítés

Olcsó és könnyen beszerezhető
Nem esztétikus
Telepítése körülményes
Gyenge szerkezet, nem áll ellent a környezeti hatásoknak

Sövény, futtatott növények

Esztétikus, egyedi megoldás
Költséghatékony
Rendkívül időigényes, akár évekbe telhet a megfelelő állapot elérése
Folyamatos ápolást, karbantartást igényel

Egyedi kerti térelválasztó (alumínium, réz, CORTEN acél)

Esztétikus, teljesen egyedi megoldás
Nem igényel karbantartást
Strapabíró, hosszú évtizedekig díszíti a kertet
Kezdeti ráfordítás magasabb, cserébe később nem kell költeni rá

Egyedileg gyártott térelválasztó kültéri felhasználásra

Ha valóban az egyedi megoldásokat keresi és hosszú évtizedekre vásárolna, keressen fel minket elérhetőségeinken!

Cégünk 1993 óta foglalkozik különböző fém termékek gyártásával (pl. fém térelválasztók, kerítések, korlátok, virágládák, bútorok). Munkáinkkal számos hazai és külföldi helyszínen találkozhat. Egy részük közintézmény, de számos magán referenciával is rendelkezünk.

Néhány példa: Vígadó, Operaház, Hilton Budapest, Herendi Porcelán Palota, Normafa Rendezvényház, Szegedi Dóm, Érseki Vadász kastély, Wenckheim kastély + európai nagyvárosok neves épületei.

Legyen akármilyen elképzelése, mi megvalósítjuk Önnek! Ha mégsem kivitelezhető, akkor tudunk alternatívát nyújtani minden elképzelésre.

Rézmű Kft.
+36 30 854 9369
info@rezmu.hu
6000 Kecskemét Csillag utca 4.

Bejelentkezés
REGISZTRÁCIÓ

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Jelszó visszaállítása

Elvesztetted a jelszavadat? Kérjük, add meg felhasználónevét vagy e-mail címét. E-mailben küldünk egy linket az új jelszó létrehozásához.

FEL

KOSÁR 0