Barion Pixel

COR-TEN® acél

Mi az a COR-TEN® acél?

A COR-TEN® acél eredete

Corten acél virágláda - Rézmű Kft.

Patinaréteg, avagy a „nemesített rozsda”

COR-TEN® acél előnyei

COR-TEN® acél hátrányai

Corten acél virágláda - Rézmű Kft.
Corten acél virágláda - Rézmű Kft.
Corten acél virágláda - Rézmű Kft.
Corten acél virágláda - Rézmű Kft.
Corten acél fatároló - Rézmű Kft.

Mennyibe kerül? - COR-TEN® acél ára

COR-TEN® acél vásárlás

Gyakran Ismételt Kérdések

A Corten acél valójában egy patinaréteggel borított, időjárásálló acélötvözet, amit eleinte csak ipari környezetben használtak, majd később a modern építészet egyik legnépszerűbb anyagává vált.

A Corten acél sokoldalúan felhasználható. Ipari környezetben hidak, tartópillérek, silók, tartályok és egyéb merevítők egyik gyakran használt acél típusa. Az építészetben legtöbbször térelválasztónak, virágágyásnak, fatárolónak, kerti bútornak vagy dizájnelemnek használják.

A megfelelő acél alapanyag felhasználásával a Corten acél ellenáll az időjárás viszontagságainak, pl. esőnek, UV sugárzásnak vagy magas páratartalomnak. Azonban extrém körülmények mellett csökken az ellenállóképessége (magas klórtartalom, állóvíz). Megfelelő körülmények mellet a Corten acél akár több, mint 100 évig is kitarthat.

A patinaréteg színe folyamatosan változik. Kezdetben világos narancssárga, majd barna, végül egészen sötét, szinte fekete színűvé változik (évtizedekkel később). A pontos szín függ a környezeti hatásoktól, az acél alapanyagától és a megfelelő felhasználástól.

A Corten acél A242, A588, A847 és A606 típusú acélötvözetekből készül. Csak és kizárólag ezek az alapanyagok képesek megfelelő patinaréteg kialakítására és a hosszú távú ellenállóképesség fenntartására. Más acéltípusok nem nyújtanak kielégítő eredményt.

FEL
Arrow

KOSÁR 0

Bejelentkezés
REGISZTRÁCIÓ

A fiókod sikeresen létrejön és a hozzá tartozó jelszót elküldjük e-mailben.

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Jelszó visszaállítása

Elvesztetted a jelszavadat? Kérjük, add meg felhasználónevét vagy e-mail címét. E-mailben küldünk egy linket az új jelszó létrehozásához.